Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Το Ισραήλ απαγορεύει την διέλευση των φορτηγών ανθρωπιστικής βοήθειας

Το "Κέντρο για τη Διάδοση των Δικαιωμάτων" προειδοποίησε χθες Κυριακή ότι η Λωρίδα της Γάζας είναι στα πρόθυρα μιας πολύ μεγαλύτερης έκτασης ανθρωπιστικής καταστροφής λόγω της απόλυτης ισραηλινής πολιορκίας. Η πολιορκία έχει γίνει πρόσφατα πολύ αυστηρότερη δεδομένου μάλιστα ότι το Ισραήλ έφραξε δεκαπέντε φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και ιατρικά υλικά από την είσοδο της παράκτιας περιοχής.
Το κέντρο πρόσθεσε ότι εκατοντάδες ασθενών αντιμετωπίζουν άμεσα το θάνατο και ότι αυτή η πολιορκία οδηγεί σε μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή. Επίσης, το Κέντρο ανέφερε ότι η σιωπή και η αδράνεια της διεθνούς κοινότητας καθώς και της αραβικής κοινότητας, δίνουν στο Ισραήλ το πράσινο φως για να κόψει όλες τις ανθρωπιστικές προμήθειες και τα καύσιμα, εμποδίζοντας σημαντικά την εργασία των Ηνωμένων Εθνών (του οργανισμού UNRWA) και όλων των άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων που αναπτύσσουν δραστηριότητες στη Γάζα.

Read more...

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Άμεση απελευθέρωση του Ahmad Saadat και όλων των πολιτικών κρατουμένων


Την Τρίτη 25 του Νοεμβρίου του 2008, οι ισραηλινοί στρατιωτικοί έχουν ορίσει τη δίκη και καταδίκη του Ahmad Saadat, του Παλαιστίνιου αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του "Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης". Αυτή η δίκη, είναι ένα τσίρκο που παραβιάζει όλα τα κριτήρια της διεθνούς νομιμότητας όπως τις συμφωνίες της Γενεύης. Απουσιάζει κάθε είδους νομιμότητα! Με αυτόν τον ελιγμό, το Ισραήλ προσπαθεί να νομιμοποιήσει στα μάτια του κόσμου την τακτική του να απαγάγει και να φυλακίζει αυθαίρετα τους Παλαιστίνιους ηγέτες που παλεύουν ενάντια στη στρατιωτική κατάληψη της γης τους. Εν τω μεταξύ οι ισραηλινοί στρατιωτικοί διαπράττουν κάθε είδους στρατιωτικών εγκλημάτων και δολοφονίες εναντίον αμάχων πολιτών και παιδιών, εντούτοις κανείς ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί από τα Διεθνή Δικαστήρια. Η Διεθνής Κοινότητα είναι δυστυχώς τυφλή όταν πρόκειται για το Ισραήλ...

Read more...