Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Συνεχείς βομβαρδισμοί από θάλασσα και ξηρά.

Μέχρι στιγμής (Τετάρτη πρωί) η βροχή έχει σταματήσει όλες τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ. Πολεμικά πλοία και τεθωρακισμένα έχουν κυκλώσει τη Γάζα και βομβαρδίζουν από όλες τις πλευρές. Στη βόρεια πλευρά σκοτώσανε σήμερα έναν γιατρό και όλη η ιατρική ομάδα τραυματίστηκε άσχημα.

Read more...

Ρουκέτες σήμερα το ξημερώματα έφθασαν στα περίχωρα της Μπερ Σεβά

Σήμερα, ξημερώματα Τετάρτης, ενόσω οι δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να σφυροκοπούν ασταμάτητα τις παράκτιες περιοχές, 12 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατάφεραν να φθάσουν σε στόχους στην πόλη Μπερ Σεβά. Σίγουρα επλήγη ένα άδειο κτήριο, ενώ οι περισσότερες από τις ρουκέτες χτύπησαν τα προάστια της πόλης. Ρουκέτες συνεχίζουν σήμερα να πλήττουν Ισραηλινές κωμοπόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μετέδωσαν το πρωί ότι μία ρουκέτα έπεσε σε προαύλιο παιδικού σταθμού που δεν είχε παιδιά, ενώ σε άλλη περίπτωση μετέδωσαν ότι 34 άτομα έπαθαν "σόκ"...
Είναι η πρώτη φορά που παλαιστινιακές ρουκέτες φθάνουν σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Γάζας. Το Ισραήλ λέει ότι αυτός ήταν σημαντικός σκοπός για την Χαμάς εδώ και μήνες. Την ευθύνη της επίθεσης αναλαμβάνουν οι "Ταξιαρχίες Al Qassam" της Χαμάς.
Άλλες 12 ρουκέτες προσγειώθηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης στην έρημο της δυτικής Νεγκέβ και γύρω από την πόλη Ασκελόν. Υπήρξε ένας μόνο ελαφρά τραυματίας.

Read more...

Αντίσταση 2009 χωρίς ανακωχή!

Read more...

Ειρωνεία από το Ισραήλ προς την παγκόσμια κοινότητα

Ο Εβραίος Dan Gillerman είναι πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Πρόεδρος του Βρετανο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και σημαντικό μέλος του Διεθνούς Εμπορικού επιμελητηρίου. Διορίστηκε συντονιστής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την πρωθυπουργό του Ισραήλ Tzipi Livni, αμέσως πριν ξεκινήσουν οι εναέριοι βομβαρδισμοί το Σάββατο, στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ για την επιτυχία των στόχων του Ισραήλ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Δεν ξερω πόσο θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος, αλλά αυτή τη στιγμή το Ισραήλ έχει τη συμπαράσταση και την υποστήριξη, ακόμη και την έγκριση πολλών κρατών".
"Δεν είδαμε δραματικές εκκλήσεις ξένων ηγετών, αλλά μόνο τις αναμενόμενες γενικόλογες συστάσεις για ηρεμία και κατάπαυση του πυρός".
"Ακομα και στον ΟΗΕ δε δεν είδα κανέναν να μας καταδικάσει... Εάν δεν συμβεί κάποιο πολύ δραματικό γεγονός, όπως κάποιο τυφλό χτύπημα που θα σκοτώσει πολύ μεγάλο αριθμό αμάχων, τότε θα έχουμε όλο το χρόνο με το μέρος μας για να κάνουμε ότι έχουμε να κάνουμε."
! (Πηγή: The Jerusalem Post)

Read more...

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

Διεμβολισμός πλοίου από Ισραηλινούς

Ενα μικρό πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και ακτιβιστές στην Λωρίδα της Γάζας, διεμβολίστηκε από ισραηλινό πολεμικό πλοίο, που κατάφερε με αυτό τον τρόπο να σταματήσει την πορεία του. Το πλοίο με το όνομα «Dignity» είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Λάρνακα.
Οι Ισραηλινοί απαιτούν από το πλοίο να επιστρέψει στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τα απαιτούμενα καύσιμα. Ο διεμβολισμός έγινε σε διεθνή ύδατα...

Read more...

Κύμα προσφύγων προς την Αίγυπτο

Καθώς οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται και ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών αμάχων, εκατοντάδες Παλαιστινίων προσπάθησαν να διαφύγουν από τη Γάζα στην Αίγυπτο τη Δευτέρα πρωί σπάζοντας τα σύνορα μαζικά. Οι τοπικές πηγές ανέφεραν ότι αρκετοί Παλαιστίνιοι κατόρθωσαν να συντρίψουν τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφάλειας που τοποθετήθηκαν στη διέλευση συνόρων και πέρασαν έτσι στα γειτονικά εδάφη.
Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν στηρίξει την ισραηλινή πολιορκία στη Γάζα, και το λιμό των Παλαιστίνιων κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, και συνεχίζουν να αρνούνται να ανοίξουν τα σύνορα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου (που είναι και η μόνη έξοδος της Γάζας εκτός από το Ισραήλ).
Οι αιγυπτιακές αρχές είπαν ότι θα επέτρεπαν σε 20 μόνο τραυματισμένους Παλαιστίνιους να περάσουν στην Αίγυπτο για να τους παρασχεθεί νοσηλεία στο νοσοκομείο el-Arish. Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι αυτή η "γενναιόδωρη προσφορά" αποτελεί προσβολή, καθώς πάνω από 1400 Παλαιστίνιοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή πληγωμένοι στα παλαιστινιακά νοσοκομεία και δεν μπορούν να έχουν καμία περίθαλψη λόγω έλλειψης ιατρικού υλικού. Η ισραηλινή πολιορκία έχει αποτρέψει την εισαγωγή φαρμάκων και ιατρικών εφοδίων στη Γάζα για τα τελευταία δύο χρόνια, αφήνοντας όλα τα νοσοκομεία της Γάζας απροετοίμαστα να περιθάλψουν τους τόσους πολλούς τραυματίες των τελευταίων ημερών. (Η εικόνα είναι από τα σύνορα στη Ράφα, χθες Δευτέρα)

Read more...

Φωτογραφική ενημέρωση από τα γεγονότα της 29ης Δεκεμβρίου


Οικογένεια Παλαιστινίων τρέχει να ξεφύγει από τα καιγόμενα κτήρια, μετά από πυραυλική επίθεση του Ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό της Ράφα, νότια της Λωρίδας της Γάζας.


Ένας φυλακισμένος Παλαιστίνιος φυγαδεύεται τραυματίας από τις Παλαιστινιακές φυλακές της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας (Saraya) με τη βοήθεια συνανθρώπων του, μετά από πυραυλική επίθεση που δέχτηκε το κτίριο.


Παλαιστίνιος διαδηλωτλης, πετά πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες κατά τα επεισόδια που έγιναν στην διαδήλωση ενάντια στην επίθεση των Ισραηλινών στρατευμάτων στη Γάζα.


Νεαροί Παλαιστίνιοι διαδηλωτές προστατευόμενοι πίσω από οδόφραγμα κατά τα επεισόδια της ίδιας διαδήλωσης.


Κόσμος συγκεντρωμένος γύρω από κατεστραμένο Τέμενος, μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στην Τζαμάλα, βόρεια Λωρίδα της Γάζας.


Φυλακισμένος Παλαιστίνιος φωνάζει για βοήθεια καθώς είναι παγιδευμένος στα συντρίμμια του κτηρίου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας (Saraya) μετά από πυραυλική επίθεση που δέχτηκε το κτίριο στην πόλη της Γάζας.


Καπνοί αμέσως μετά το χτύπημα στην κεντρική Διοίκηση Ασφαλείας της Χαμάς.


Άμαχοι τρέχουν να γλυτώσουν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στον προφυγικό καταυλισμό της Τζαμάλα στην βόρεια Λωρίδα της Γάζας.


Ένα από τα παιδιά του Διοικητή της Παλαιστινιακής Αστυνομίας, Ταβίκ Τζαμπέρ κλαίει στην κηδεία του πατέρα του στην Γάζα χθές. Από την οικογένειά του δεν έμεινε κανείς. Στην ίδια επίθεση άλλα επτά παιδιά έχασαν τη ζωή τους.

Read more...

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Υποκρισία από την ελληνική κυβέρνηση

Η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
"Οι ρουκέτες της Χαμάς που πυροδότησαν έναν νέο κύκλο βίας και η δυσανάλογη απάντηση του Ισραήλ με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς, σκοτώνουν και τραυματίζουν ανθρώπους αλλά και την ελπίδα και την προοπτική ειρήνευσης αυτής της τραγικής περιοχής του κόσμου."
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα την Ισραηλινή τρομοκρατία. Η σιωπή είναι συνενοχή στο συντελούμενο έγκλημα. Η πολιτική των ίσων αποστάσεων, προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.
Σε άλλο σημείο η κυρία Μπακογιάννη τόνισε: "Η χώρα μας θα είναι παρούσα κυρίως σε ανθρωπιστικό επίπεδο και θα προσφέρει βοήθεια υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει εκεχειρία, κατάπαυση του πυρός και ανθρωπιστικός διάδρομος." Η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζει με αυτή τη δήλωση ακριβώς την πρόταση του Ισραήλ που λέει: Καμία ανθρωπιστική βοήθεια αν δεν το επιτρέψουμε εμείς. Κατά συνέπεια η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ σε ανθρωπιστικό επίπεδο. Αποφεύγει ακόμη και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Read more...

Διαδηλώσεις σήμερα στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης

Μαδρίτη: Εκατοντάδες διαδηλωτές με συνθήματα για την απελευθέρωση της Γάζας



Κωνσταντινούπολη: Εκατοντάδες Τούρκοι και Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στην πλατεία Τακσίμ. Κυριάρχησαν τα αντισιωνιστικά συνθήματα.




Λονδίνο: Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι και Βρετανοί μουσουλμάνοι μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ με βασικό σύνθημα "Ισραήλ - κράτος τρομοκράτης".

Read more...