Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

Η Ειρήνη, η Προπαγάνδα και η Γη της Επαγγελίας
Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τα media στο Παλαιστικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για τον "ειδικό" τρόπο που προσεγγίζουν τα Αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την κρίση στην Μέση Ανατολή. Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να εκθέσει την συντονισμένη επιχείρηση που διεξάγεται από τα Αμερικανικά ΜΜΕ σε συνεργασία με τα στρατηγεία δημοσίων σχέσεων του Ισραήλ για το πώς θα μεταδίδονται τα γεγονότα από την Παλαιστίνη και για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Read more...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Κερδίζει την υποστήριξη του λαού η Χαμάς

Η Χαμάς βγήκε κερδισμένη, από πλευράς δημοτικότητας στην Παλαιστίνη, από την ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που δείχνει σαφώς την Χαμάς να έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα την μεγάλη αντίπαλό της, Φατάχ.
Συγκεκριμένα η Χαμάς προηγείται τόσο στην Δυτική Οχθη όσο και στην Λωρίδα της Γάζας, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της τελευταίας υπέστησαν τεράστιες καταστροφές.

Read more...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Συνεχίζονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας σε καθημερινή βάση, μέσα στην σιωπή δυστυχώς των Μέσων Ενημέρωσης. Χθες Τρίτη βομβαρδίστηκαν από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, πέντε σήραγγες που ενώνουν τα παλαιστινιακά εδάφη με τον έξω κόσμο, καθώς και φυλάκια της Χαμάς. Έχουν περάσει πολλές ημέρες από την μεγάλη σφαγή του Ιανουαρίου και οι αεροπορικές επιθέσεις δεν έχουν μειωθεί καθόλου. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ισραήλ δήλωσε ότι "για οποιεσδήποτε επιθέσεις, η Χαμάς έχει την πλήρη ευθύνη"...
Παράλληλα όμως κλιμακώνονται και οι κατεδαφίσεις σπιτιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με εντολή του Δήμου που ελέγχεται από τους Ισραηλινούς εκδίδονται καθημερινά εντολές κατεδάφισης τις οποίες εκτελούν οι μπουλντόζες του στρατού. Στόχος είναι η εκκαθάριση ολόκληρων περιοχών και η εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις περιοχές τους. Από τη στιγμή που εκδοθεί μία τέτοια παράνομη εντολή κατεδάφισης, η οικογένεια έχει 15 ημέρες στη διάθεσή της να την αποδεχτεί και να φύγει, χωρίς όμως να έχει κανένα δικαίωμα ένστασης!!! Εάν δεν εγκαταλείψει το σπίτι, οι μπουλντόζες το κατεδαφίζουν διά της βίας...

Read more...