Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Νεκρός ο υπαρχηγός της PLO

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε παλαιστινιακό καταυλισμό στην Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου, με συνέπεια να σκοτωθεί ο υπαρχηγός της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και στέλεχος της Φατάχ, Καμάλ Μεντχάτ. Ο Μαχμούντ Αμπάς έκανε λόγο για δολοφονία.
Μαζί με τον Μεντχάτ έχασαν την ζωή τους και οι δύο σωματοφύλακές του.

Read more...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Παραιτήθηκε η παλαιστινιακή κυβέρνηση

Την παραίτησή του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς υπέβαλε χθες ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος σχηματισμού κυβέρνησης "εθνικής συνεννόησης" στο πλαίσιο της διαδικασίας συμφιλίωσης με τη Χαμάς σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η κίνηση έχει ως στόχο "την υποστήριξη των προσπαθειών για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης με στόχο την αποκατάσταση της ενότητας της πατρίδας", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Σαλάμ Φαγιάντ ορίσθηκε πρωθυπουργός τον Ιούνιο 2007 μετά τη διάλυση της κυβέρνησης που είχε σχηματισθεί από τη Χαμάς έπειτα από τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας από την ισλαμιστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας. Διάλογος συμφιλίωσης ανάμεσα στον Μαχμούντ Αμπάς και τη Χαμάς ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο.

Read more...