Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

53% των Ισραηλινών ζητούν εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων

Σε δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε προχθές 19 Νοεμβρίου από την Ισραηλινή εφημερίδα Israel National News, με το ερώτημα: "Ποιά είναι η καλύτερη λύση για την Αραβο-Ισραηλινή διένεξη" το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική εκκαθάριση! 53% των 6.400 ατόμων που έλαβαν μέρος και ψήφισαν επί μία εβδομάδα, δήλωσε ότι η καλύτερη λύση είναι η "Μεταφορά των Παλαιστίνιων σε άλλη Αραβική χώρα" και κατά συνέπεια ολοκληρωτική κατάληψη των εναπομείναντων εδαφών τους. 30,8% ψήφισε την επιλογή "Δύο χώρες - Δύο λαοί", 1,3% είπαν να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Ο Ισραηλινός αρθρογράφος της εφημερίδας μάλιστα Yaniv Reich, σχολίασε το αποτέλεσμα, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Πολύ συχνά ακούμε τους Ισραηλινούς να λενε ότι επιθυμούν την ειρήνη, αλλά το τι είδους ειρήνη ακριβώς επιθυμούν είναι πάντα ερωτηματικό... Μέσα από αυτή τη δημοσκόπηση με αντιπροσωπευτικό δείγμα, είναι ολοφάνερο ποια ακριβώς ειρήνη επιθυμεί ο Ισραηλινός λαός".

http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/174891

Read more...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Νέες Ισραηλινές επιχειρήσεις επικισμού στην ανατ. Ιερουσαλήμ

Εντονότατες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο έχει πυροδοτήσει η απόφαση των ισραηλινών αρχών να ανάψουν «πράσινο φως» για την οικοδόμηση εννιακοσίων νέων κατοικιών για Εβραίους εποίκους στην ανατολική Ιερουσαλήμ που αποτελεί παλαιστινιακό έδαφος ακόμα. Την Τρίτη, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την οικοδόμηση των κατοικιών στην συνοικία Γκίλο της Ιερουσαλήμ.
Οι αντιδράσεις διεθνώς είναι πολύ έντονες, ακόμη και από τις ΗΠΑ. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι η εποικιστική δραστηριότητα των Ισραηλινών «εξοργίζει τους Παλαιστίνιους κατά τρόπο που μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνος».
«Η σουηδική προεδρία της Ε.Ε. σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι οι εποικιστικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες κατεδάφισης και οι απελάσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ είναι παράνομες όσον αφορά το διεθνές δίκαιο».
Οι Ισραηλινοί παραμένουν αμετακίνητοι παρά τις αντιδράσεις και προκαλούν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε σήμερα ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το αμερικανικό αίτημα για το πάγωμα της κατασκευής των κατοικιών στο Γκίλο.
Ίσως αυτή η επιθετικότητα του Ισραήλ αποτελέσει αφορμή για άλλη μία σφαγή των Παλαιστινίων.

Read more...