Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Ήχησαν οι σειρήνες στη Λωρίδα της Γάζας

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την έναρξη της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης, "Συμπαγές Μολύβι", κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι σειρήνες στην περιοχή ήχησαν στις 11:20 (τοπική ώρα), ακριβώς τη στιγμή που στις 27 Δεκεμβρίου 2008, ξεκίνησαν οι πρώτες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν με αφορμή τη σημερινή ημέρα δήλωσε ότι οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας στερούνται ακόμη και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάλεσε το Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις για την σημερινή επέτειο, αναμένεται να διαρκέσουν 22 ημέρες, όσο δηλαδή διήρκεσε και ο πόλεμος και θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιανουαρίου του 2010. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και ομιλίες, ενώ αργότερα το βράδυ θα μεταδοθεί τηλεοπτική ομιλία του επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγιε.

"Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να εκθέσουμε στα μάτια όλου του κόσμου τον πόλεμο αυτόν και τις σφαγές που δεν έχουν προηγούμενο", δήλωσε ο Ιχάμπ αλ-Γκουσέιν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γάζα.

Σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ο Μπαν Κι Μουν στην σημερινή του ανακοίνωση, τόνισε ότι ο κάτοικοι τη Γάζας στερούνται των ακόμη και των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξέφρασε τον βαθύτατο προβληματισμό του για το γεγονός ότι ένα χρόνο μετά την ισραηλινή επιδρομή, δεν συζητούνται τα αίτια του πολέμου, όπως επίσης το ίδιο συμβαίνει και με τις επιπτώσεις της επιχείρησης "Συμπαγές Μολύβι" στην περιοχή.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν, κάλεσε για άλλη μια φορά το Ισραήλ να τερματίσει τον αποκλεισμό και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, ενώ ζήτησε και από τη Χαμάς, να σεβαστεί το νόμο και να τερματίσει τη βία. Επίσης έκανε έκκληση στον παλαιστινιακό λαό για ενότητα. "Η ποσότητα και η ποιότητα των ανθρωπιστικών προμηθειών που φτάνουν στη Γάζα, είναι ανεπαρκείς, η οικονομική και δραστηριότητα και η ανοικοδόμηση έχουν παραλύσει" δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ. Εξαιτίας του ισραηλινού αποκλεισμού, μόνο τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης εισέρχονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν πρόσβαση σε υλικά για την ανοικοδόμηση των σπιτιών τους, αναφέρουν ανθρωπιστικές οργανώσεις, αλλά και υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες υπηρεσίες, έχει αυξηθεί το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας, ενώ τονίζεται ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία καθώς η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι περιορισμένη.

Υπενθυμίζεται ότι η ισραηλινή επίθεση άρχισε με ταυτόχρονους βομβαρδισμούς σε στόχους της Χαμάς σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας τουλάχιστον 225 νεκρούς μέσα στις πρώτες 24 ώρες.

Ο πόλεμος στη Γάζα στοίχισε τη ζωή σε 1.450 Παλαιστινίους και σε 13 Ισραηλινούς, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες ασφαλείας.

Read more...

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ανοίγει το πέρασμα για ασθενείς...

Προκειμένου να επιτρέψει σε 500 παλαιστίνιους ασθενείς να μεταβούν σε νοσοκομεία του Καϊρου, η Αιγυπτιακή κυβέρνηση άνοιξε σήμερα το μεθοριακό της πέρασμα στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν ανοικτά έως αύριο, Πέμπτη.
Η απόφαση αυτή ελήφθη εν μέσω της αυξανόμενης αμφισβήτησης για τα σχέδια της Αιγύπτου να κατασκευάσει ένα ενισχυμένο ατσαλένιο τείχος κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας. Άλλη μία επιβεβαίωση του Σιωνιστικού ρόλου της Αιγύπτου. Σε δηλώσεις του στο επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ, ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Αχμεντ Αμπούλ Γέιτ υπεραμύνθηκε του δικαιώματός της χώρας του να ενισχύσει τα σύνορα της για να "προασπίσει την εθνική της ασφάλεια". Επίσης παλαιστίνιοι ασθενείς που έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, θα μπορούν να επιστρέψουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Read more...

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

53% των Ισραηλινών ζητούν εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων

Σε δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε προχθές 19 Νοεμβρίου από την Ισραηλινή εφημερίδα Israel National News, με το ερώτημα: "Ποιά είναι η καλύτερη λύση για την Αραβο-Ισραηλινή διένεξη" το αποτέλεσμα ήταν η Εθνική εκκαθάριση! 53% των 6.400 ατόμων που έλαβαν μέρος και ψήφισαν επί μία εβδομάδα, δήλωσε ότι η καλύτερη λύση είναι η "Μεταφορά των Παλαιστίνιων σε άλλη Αραβική χώρα" και κατά συνέπεια ολοκληρωτική κατάληψη των εναπομείναντων εδαφών τους. 30,8% ψήφισε την επιλογή "Δύο χώρες - Δύο λαοί", 1,3% είπαν να παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Ο Ισραηλινός αρθρογράφος της εφημερίδας μάλιστα Yaniv Reich, σχολίασε το αποτέλεσμα, λέγοντας μεταξύ άλλων: "Πολύ συχνά ακούμε τους Ισραηλινούς να λενε ότι επιθυμούν την ειρήνη, αλλά το τι είδους ειρήνη ακριβώς επιθυμούν είναι πάντα ερωτηματικό... Μέσα από αυτή τη δημοσκόπηση με αντιπροσωπευτικό δείγμα, είναι ολοφάνερο ποια ακριβώς ειρήνη επιθυμεί ο Ισραηλινός λαός".

http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/174891

Read more...

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Νέες Ισραηλινές επιχειρήσεις επικισμού στην ανατ. Ιερουσαλήμ

Εντονότατες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο έχει πυροδοτήσει η απόφαση των ισραηλινών αρχών να ανάψουν «πράσινο φως» για την οικοδόμηση εννιακοσίων νέων κατοικιών για Εβραίους εποίκους στην ανατολική Ιερουσαλήμ που αποτελεί παλαιστινιακό έδαφος ακόμα. Την Τρίτη, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την οικοδόμηση των κατοικιών στην συνοικία Γκίλο της Ιερουσαλήμ.
Οι αντιδράσεις διεθνώς είναι πολύ έντονες, ακόμη και από τις ΗΠΑ. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι η εποικιστική δραστηριότητα των Ισραηλινών «εξοργίζει τους Παλαιστίνιους κατά τρόπο που μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνος».
«Η σουηδική προεδρία της Ε.Ε. σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι οι εποικιστικές δραστηριότητες, οι δραστηριότητες κατεδάφισης και οι απελάσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ είναι παράνομες όσον αφορά το διεθνές δίκαιο».
Οι Ισραηλινοί παραμένουν αμετακίνητοι παρά τις αντιδράσεις και προκαλούν. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε σήμερα ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε το αμερικανικό αίτημα για το πάγωμα της κατασκευής των κατοικιών στο Γκίλο.
Ίσως αυτή η επιθετικότητα του Ισραήλ αποτελέσει αφορμή για άλλη μία σφαγή των Παλαιστινίων.

Read more...

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Νεκρός ο υπαρχηγός της PLO

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε παλαιστινιακό καταυλισμό στην Σιδώνα του νοτίου Λιβάνου, με συνέπεια να σκοτωθεί ο υπαρχηγός της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) και στέλεχος της Φατάχ, Καμάλ Μεντχάτ. Ο Μαχμούντ Αμπάς έκανε λόγο για δολοφονία.
Μαζί με τον Μεντχάτ έχασαν την ζωή τους και οι δύο σωματοφύλακές του.

Read more...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Παραιτήθηκε η παλαιστινιακή κυβέρνηση

Την παραίτησή του στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς υπέβαλε χθες ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Σαλάμ Φαγιάντ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος σχηματισμού κυβέρνησης "εθνικής συνεννόησης" στο πλαίσιο της διαδικασίας συμφιλίωσης με τη Χαμάς σύμφωνα με ανακοίνωση.
Η κίνηση έχει ως στόχο "την υποστήριξη των προσπαθειών για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συναίνεσης με στόχο την αποκατάσταση της ενότητας της πατρίδας", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο Σαλάμ Φαγιάντ ορίσθηκε πρωθυπουργός τον Ιούνιο 2007 μετά τη διάλυση της κυβέρνησης που είχε σχηματισθεί από τη Χαμάς έπειτα από τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας από την ισλαμιστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας. Διάλογος συμφιλίωσης ανάμεσα στον Μαχμούντ Αμπάς και τη Χαμάς ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο.

Read more...

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ

Η Ειρήνη, η Προπαγάνδα και η Γη της Επαγγελίας
Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τα media στο Παλαιστικό ζήτημα και πιο συγκεκριμένα για τον "ειδικό" τρόπο που προσεγγίζουν τα Αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την κρίση στην Μέση Ανατολή. Αυτό το ντοκιμαντέρ έχει στόχο να εκθέσει την συντονισμένη επιχείρηση που διεξάγεται από τα Αμερικανικά ΜΜΕ σε συνεργασία με τα στρατηγεία δημοσίων σχέσεων του Ισραήλ για το πώς θα μεταδίδονται τα γεγονότα από την Παλαιστίνη και για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Read more...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Κερδίζει την υποστήριξη του λαού η Χαμάς

Η Χαμάς βγήκε κερδισμένη, από πλευράς δημοτικότητας στην Παλαιστίνη, από την ισραηλινή επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση που δείχνει σαφώς την Χαμάς να έχει ξεπεράσει σε δημοτικότητα την μεγάλη αντίπαλό της, Φατάχ.
Συγκεκριμένα η Χαμάς προηγείται τόσο στην Δυτική Οχθη όσο και στην Λωρίδα της Γάζας, παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι της τελευταίας υπέστησαν τεράστιες καταστροφές.

Read more...

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Συνεχίζονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας σε καθημερινή βάση, μέσα στην σιωπή δυστυχώς των Μέσων Ενημέρωσης. Χθες Τρίτη βομβαρδίστηκαν από την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, πέντε σήραγγες που ενώνουν τα παλαιστινιακά εδάφη με τον έξω κόσμο, καθώς και φυλάκια της Χαμάς. Έχουν περάσει πολλές ημέρες από την μεγάλη σφαγή του Ιανουαρίου και οι αεροπορικές επιθέσεις δεν έχουν μειωθεί καθόλου. Ο εκπρόσωπος τύπου του Ισραήλ δήλωσε ότι "για οποιεσδήποτε επιθέσεις, η Χαμάς έχει την πλήρη ευθύνη"...
Παράλληλα όμως κλιμακώνονται και οι κατεδαφίσεις σπιτιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με εντολή του Δήμου που ελέγχεται από τους Ισραηλινούς εκδίδονται καθημερινά εντολές κατεδάφισης τις οποίες εκτελούν οι μπουλντόζες του στρατού. Στόχος είναι η εκκαθάριση ολόκληρων περιοχών και η εκδίωξη των Παλαιστινίων από τις περιοχές τους. Από τη στιγμή που εκδοθεί μία τέτοια παράνομη εντολή κατεδάφισης, η οικογένεια έχει 15 ημέρες στη διάθεσή της να την αποδεχτεί και να φύγει, χωρίς όμως να έχει κανένα δικαίωμα ένστασης!!! Εάν δεν εγκαταλείψει το σπίτι, οι μπουλντόζες το κατεδαφίζουν διά της βίας...

Read more...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Απελευθέρωση στην Ενημέρωση!

Image Hosted by ImageShack.us

Read more...

"Περήφανοι σαν τους αετούς θα ζήσουμε. Ανυποχώρητοι σαν τα λιοντάρια θα πεθάνουμε"

Εθνική Ελευθερία: Ένας πόθος που οι βόμβες τους αδυνατούν να εξαλείψουν

Read more...

Στόχος είναι η πλήρης απομόνωση και εξόντωση

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε με σαφήνεια ότι η χώρα της διατηρεί το δικαίωμα να εξαπολύσει επίθεση στις σήραγγες που συνδέουν την Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο. Η Ισραηλινή υπουργός τόνισε ότι μέσω των σηράγγων διακινούνται όπλα προς την Χαμάς.
Η Τζίπι Λίβνι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε 150 σήραγγες της Χαμάς, αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμα που χρησιμοποιούνται από τους Παλαιστινίους, προκειμένου να τροφοδοτούνται με όπλα...
Αυτό είναι ένα ψέμα του Ισραήλ που βλέπει να μην μπορεί να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους της Γάζας με τους αποκλεισμούς γιατί τα περίφημα υπόγεια τούνελ χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούνται όχι με όπλα αλλά με τρόφιμα και να μεταφέρονται κρυφά ζώα και φάρμακα στον αποκλεισμένο πληθυσμό. Τα περισσότερα είναι κλοπιμαία από την Αίγυπτο. Αυτές οι σήραγγες είναι οι μόνοι δίοδοι ζωής και σωτηρίας για τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που καταφέρνουν να φθάσουν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, εισέρχονται υπογείως. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η Γάζα σήμερα ζει, χάρη σ' αυτά τα τούνελ. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία ολόκληρη ιδιόρρυθμη οικονομία που βασίζεται στις σήραγγες και αυτή θέλει να εξουδετερώσει το Ισραήλ για να μπορέσει να εξοντώσει τον πληθυσμό. Η υπόγεια αυτή οικονομική ζωή βασίζεται σε ένα σύστημα ανταλλαγών και στις κλοπές από την Αίγυπτο.


"Τα τούνελ για το λαό μας σημαίνουν ζωή" δηλώνε πριν την μεγάλη τελευταία εισβολή, στην "Islam Online" ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος που ζει στην Αιγυπτιακή πόλη El-Arish στα σύνορα με τη Γάζα. "Όσο το Ισραήλ σφίγγει τη θηλιά γύρω μας όλο και περισσότερο, οι σήραγγες είναι ο μόνος τρόπος να τους βοηθήσουμε με τα βασικά για την επιβίωσή τους." Τα υπόγεια περάσματα είναι ο ορός της ζωής για περίπου 1,5 εκατομμύριο εγκλωβισμένους ανθρώπους. "Στην αρχή τα τούνελ χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουμε κλεμμένα τρόφιμα και τσιγάρα" συνεχίζει ο Ισμαήλ, "αλλά τώρα πλέον μεταφέρουμε τσουβάλια καλαμποκάλευρου, ζάχαρης και άλλων πολύ αναγκαίων τροφίμων". Η πολιορκία του Ισραήλ εξώθησε τον απελπισμένο πληθυσμό στην κατασκευή ακόμη μεγαλύτερων τούνελ. Ειδικά μετά τη νίκη της Χαμάς στις εκλογές, η πολιορκία αυτή έγινε εξοντωτική. "Τώρα υπάρχουν σήραγγες που αντλούμε μέχρι τη Γάζα καύσιμα, diesel και πετρέλαιο, που μας κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά. Υπάρχουν ακόμη τούνελ που φτάνουν και το 1,5 μέτρο ύψος.
Σε ερωτήσεις για όπλα, ίδιος επέμενε με έμφαση ότι "Δεν κλέβουμε και δεν μεταφέρουμε όπλα από εδώ. Οι περισσότεροι έμποροι - ιδιοκτήτες τούνελ, δεν συνεργάζονται για μεταφορά όπλων γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Το να κλέψεις όπλα και να τα μεταφέρεις μέσα από το Σινά είναι πολύ δύσκολο." Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος... "mission impossible"! "Στενός μου συγγενής έκανε τρία χρόνια στη φυλακή γιατί οι Αιγυπτιακές αρχές τον έπιασαν να εμπορεύεται λάδι μέσα από τούνελ που ξεκίναγε από το σπίτι του". "Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί η Αίγυπτος και το Ισραήλ μας κυνηγάνε πολύ... Εγώ κερδίζω 100$ την ημέρα από αυτό το εμπόριο. Ενας μεταφορέας σε τούνελ πληρώνεται σχεδόν 20$ την ώρα από την Αιγυπτιακή πλευρά και 30$ για επιχείρηση μεταφοράς κλοπιμαίων."

Read more...

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνουν οι εκπρόσωποι των Διεθνών Οργανισμών.

Τα σιωνιστικά χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα.



Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, επισκέφθηκε την Τρίτη τη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ανελέητη εβραϊκή σφαγή 22 ημερών. "Είναι σοκαριστικό και τρομακτικό" είπε. Χαρακτήρισε αποτρόπαιους τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και απαίτησε από το Ισραήλ τη διεξαγωγή έρευνας.
Τρομάξαμε τώρα από το θάρρος του... Και αφού συγκινηθήκαμε όλοι από την ευαισθησία του, αναρωτιόμαστε ρητορικά γιατί ζητά από το Ισραήλ να διεξάγει έρευνα, αφού εννοείται ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο εγκληματίας για τον εαυτό του; Πού είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Πότε θα καταδικαστεί κάποιος εβραίος για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα; Πού ήταν επί 22 ημέρες γενοκτονίας οι Διεθνείς οργανισμοί; Ο ίδιος μάλιστα την ίδια μέρα, καταδίκασε την υπέρμετρη χρήση βίας από το Ισραήλ και ταυτόχρονα, με το ίδιο μέτρο, και τη ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς... Ο εβραϊκός πόλεμος στη Γάζα κόστισε τη ζωή σε 1.315 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά. Το Ισραήλ έχασε 10 στρατιώτες. Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς για την υποκρισία αυτών των ανθρώπων που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαριονέτες της παγκόσμιας σιωνιστικής εξουσίας.
Στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκαν πέντε χιλιάδες σπίτια, 16 κυβερνητικά κτίρια και 20 τεμένη, ενώ περίπου 20.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ανακοίνωσε την Τρίτη η Χαμάς. Νοσοκομεία και σχολεία καταστράφηκαν επίσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εντελώς άστεγοι. Οικογένειες κοιμούνται στα ερείπια και στους δρόμους. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Απολύτως τίποτα...
Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές αποτελούν αυθεντίες στην ισοπέδωση και στην καταστροφή. Η ανοικοδόμηση είναι κάτι που ποτέ δεν έμαθαν να κάνουν. Γιατί πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να γίνει τώρα στη Γάζα; Ποιους κοροϊδεύουν; Πιστεύουν ότι ξεχάσαμε τόσο γρήγορα το Ιράκ και τους υπόλοιπους Σιωνιστικούς πολέμους; Σε καμιά περίπτωση οι "ανθρωπιστικές" υποσχέσεις ανοικοδόμησης δεν υλοποιήθηκαν. Ποτέ. Είναι υποκριτικός ο "ανθρωπισμός" τους. Και είναι υποκριτικός γιατί (ας το επαναλάβουμε ξανά) είναι μαριονέτες των Σιωνιστών. Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας σε αυτό το θέμα και ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν έχουν κανένα ανθρωπιστικό ενδιαφέρον γιατί ο σκοπός τους είναι ακριβώς να γονατίσουν και να εξοντώσουν τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο για τα συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανος, Παλαιστίνη, ίσως αύριο το Ιράν... Κανένας πόλεμος από αυτούς δεν έγινε για τη Δημοκρατία ή για τα πετρέλαια. Οι καταστρεπτική πολεμική επιθετικότητα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τον σύμμαχό τους το Ισραήλ, με αφορμή την προβοκάτσια της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει στόχο να εξοντώσει ολοκληρωτικά τον Αραβικό - Μουσουλμανικό κόσμο που αντιστέκεται στην Εβραϊκή επιβολή (και γεωγραφικά και πολιτικά). Αυτός ήταν ο τέταρτος καταστρεπτικός πόλεμος για την κυριαρχία του Ισραήλ. Και δυστυχώς τις αντιδράσεις όλου αυτού του μουσουλμανικού κόσμου θα τις υποστεί η Δύση συνολικά, θα τις υποστούμε όλοι μας γιατί ανεχόμαστε τα σιωνιστικά γεράκια και τα εγκλήματά τους εναντίον αθώων. Και είναι μεγάλη αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια σε όλη αυτή την καταστροφή, τώρα θα αποκτήσουν ανθρωπιστικό ενδιαφέρον.

Read more...

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος του Ισραήλ

Παγκόσμια ανοικτή έκκληση για επέμβαση εναντίον των εβραίων τρομοκρατών πραγματοποιούν οκτώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εθελοντές τους εργάζονται μέσα στην Λωρίδα της Γάζας. Καταγγέλλουν τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα που πραγματοποιούνται εναντίον οικισμών άμαχου πληθυσμού, αλλά επίσης και τις συνειδητές στοχευμένες συνεχείς επιθέσεις εναντίον ιατρικών κέντρων, νοσοκομείων και ασθενοφόρων του Ερυθρού Σταυρού. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τα μέλη των οργανώσεων και δείχνουν την δολοφονική μανία του Ισραηλινού στρατού. Αυτές οι εικόνες λογοκρίνονται στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Read more...

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στα νοσοκομεία της Γάζας



Read more...

Τα παλαιστινιακά εδάφη απο το 1946 έως σήμερα

Αυτή είναι η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες γενοκτονική εκκαθάριση εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, για όσους συνεχίζουν να μην βλέπουν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι η Χαμάς είναι η αιτία ΚΑΙ της σημερινής σφαγής.
Η τελευταία επέλαση , στόχο έχει να διαχωρίσει τη Λωρίδα της Γάζας σε τρεις ζώνες με ενδιάμεσες στρατιωτικοποιημένες ζώνες υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού.

Read more...

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Ξεκίνησε χερσαία εισβολή στη μεγάλη φυλακή της Γάζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ από νωρίς το απόγευμα στο σφυροκόπημα συμμετείχε και το πυροβολικό. Το Ισραήλ μιλά πλέον για επιχείρηση διαρκείας με τη συμμετοχή εφέδρων, ενώ Χαμάς προειδοποιεί για νέες απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μιλούν για αμυντική στάση του Ισραήλ και τάσσονται απόλυτα στο πλευρό του. Το ίδιο και ο νέος Σιωνιστής πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισραήλ.

Read more...

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση

Εκστρατεία συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας, που σφαγιάζεται ανελέητα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ξεκίνησαν η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ και ο Σύνδεσμος «ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ».
Καλούμε όλους τους ευαίσθητους Έλληνες και τους φορείς συλλογικής δράσης να κινητοποιηθούν, όπως κάθε φορά που οι μεγάλοι της Γης γράφουν την ιστορία με το αίμα των μικρών, αλλά αδούλωτων λαών.
Καλούμε όλους τους ευσυνείδητους ανθρώπους να κάνουν κάθε τι δυνατό για να σταματήσει το νέο ολοκαύτωμα, να αποτραπεί μια ακόμη γενοκτονία, να αρθεί ο αποκλεισμός και να σταλεί η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.
Επικοινωνήστε με το Δήμο της περιοχής σας, με τις συνδικαλιστικές σας οργανώσεις, με την εκκλησία της ενορίας σας για τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε και για τα σημεία παράδοσης.

Η ομάδα μας "Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη" συμμετέχει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σε προμήθεια φαρμακευτικού υλικού που μας πρόσφερε γενναιόδωρα το "Δίκτυο Ιδιωτικών Πολυκλινικών Ελλάδος Α.Ε."

Read more...

"Η Αίγυπτος είναι συνυπεύθυνη για τη σφαγή"

Η Ευρωπαϊκή Καμπάνια για την άρση της πολιορκίας της Γάζας, εκφράζει την απόλυτη αποδοκιμασία της προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος σε χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα, διακήρυξε για άλλη μία φορά την άρνησή του να ανοίξει τον συνοριακό σταθμό της Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα, παρά τη συνεχιζόμενη σφαγή από το Ισραήλ.
Ο Μουμπάρακ αρνείται να ανοίξει τα σύνορα για να μην ξεφύγουν άτομα που το Ισραήλ θέλει να σκοτώσει.
Σε ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη από τις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή Καμπάνια περιγράφει τη στάση του Μουμπάρακ σαν "μία πισώπλατη μαχαιριά στον Παλαιστινιακό λαό". Χρεώνει δε, στον πρόεδρο της Αιγύπτου μία πρωτοφανή συμμετοχή στην σφαγή.
Η Καμπάνια ζητά από τον Χόσνι Μουμπάρακ να αποσύρει τη θέση του αυτή και τον θεωρεί συνυπεύθυνο για τις ζωές εκατοντάδων αθώων τραυματιών που κινδυνεύουν άμεσα.

Read more...

"Στην ίδια μοίρα, θύματα και θύτες"

Η Χαμάς μέσω του εκπροσώπου της, Φαούζι Μπαρχούμ, άσκησε δριμύτατη κριτική στους διεθνείς μεσολαβητές για την επίτευξη εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι βάζουν στην ίδια μοίρα τα θύματα που είναι οι Παλαιστίνιοι με τους θύτες που είναι οι Ισραηλινοί.
Η Χαμάς επισημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις και επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων.

Read more...

Τρομοκρατικές επιθέσεις από τον Ισραηλινό στρατό


Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ συνέχισε για έκτη διαδοχική ημέρα, αμείωτη την επίθεσή της στη Λωρίδα της Γάζας. Με την αυγή του νέου έτους 2009, άφησε τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 11 παιδιών και 9 γυναικών. Οι ιατρικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει στους 418 και των τραυματιών στους περίπου 2.100 μέχρι το τέλος της Πέμπτης, ενώ κατά προσέγγιση 250 άτομα από αυτούς είναι πολύ σοβαρά τραυματίες.
Και όμως παρ' όλ' αυτά, τα διεθνή ΜΜΕ, κατά έναν "παράξενο" λόγο, έχουν χαμηλώσει τους τόνους και έχουν υποβαθμίσει την διάσταση των δραματικών καταστάσεων που εξελίσσονται αμείωτα.
Χθες Πέμπτη επίσης μια πιο στοχοποιημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι ενός προεξέχοντος στελέχους της Χαμάς, τον άφησε νεκρό μαζί με 13 μέλη της οικογένειάς του που ζούσαν εκεί. Το κτήριο κατεδάφισαν 2 Ισραηλινά βλήματα την Πέμπτη το απόγευμα. Αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κάπως αλλιώς εκτός από καθαρά τρομοκρατικές. Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν να επιτίθενται στα σπίτια και στην έδρα της παλαιστινιακής κυβέρνησης, όπου και έπληξαν μεταξύ άλλων το σπίτι του γνωστού ηγέτη της Χαμάς, Nizar Rayan, σκοτώνοντας αυτόν και την οικογένειά του. Και στις δύο περιπτώσεις η σιωπή των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή το Ισραήλ είναι ένα κράτος - τρομοκράτης.
Για σήμερα Παρασκευή η Χαμάς έχει καλέσει όλους του Παλαιστίνιους σε μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις αυτόνομες περιοχές, καθώς μπαίνουμε στην έβδομη ημέρα τυφλών βομβαρδισμών.

Read more...

Τζίπι Λίβνι: Θα σταματήσουμε αν θέλουμε και όποτε θελήσουμε εμείς!

Σταθερή σύμμαχος της Ουάσινγκτον και παραδοσιακά φιλο-ισραηλινή, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στηρίζει τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής και καθιστώντας ορατή την «απόσταση» από την απερχόμενη γαλλική προεδρία.

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, η οποία συναντήθηκε με τον (εβραϊκής καταγωγής) Ν.Σαρκοζί στο Παρίσι, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της χώρας της απορρίπτει την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας που πρότεινε η Γαλλία, προκειμένου να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, η Τζίπι Λίβνι δήλωσε: «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα και άρα δεν υπάρχει ανάγκη για ανθρωπιστική εκεχειρία».
«Το Ισραήλ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια που καλύπτει μεγάλο εύρος στη Λωρίδα... και μάλιστα την αυξάνει από μέρα σε μέρα» προσθέτει η Λίβνι.
Η Τζ.Λίβνι δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ότι το Ισραήλ θα αποφασίσει σε μια δεδομένη στιγμή τον τερματισμό των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμώντας πως η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή είναι «όπως πρέπει να είναι».
«Η απόφαση πως η (στρατιωτική επιχείρηση) πέτυχε τους στόχους της θα ληφθεί σύμφωνα με τις καθημερινές εκτιμήσεις μας», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών. «Θα πάρουμε την απόφασή μας τη δεδομένη στιγμή», υπογράμμισε.
Η Τζ.Λίβνι σε κανένα σημείο των δηλώσεών της δεν αναφέρθηκε σε μια ενδεχόμενη εκεχειρία. (Πηγή: ΔΟΛ, ΑΠΕ, Reuters)

Read more...