Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Σκηνοθετημένο το video των Ισραηλινών.

Το video που έδωσε η κυβέρνηση του Ισραήλ, στο οποίο φαίνονταν ότι έγιναν συμπλοκές κατά την επίθεσή τους στο πλοίο Mavi Marmara της ειρηνευτικής αποστολής για τη Γάζα, αποδεικνύεται ότι είναι πλαστό. Η Mossad στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την δολοφονική της επίθεση εναντίον της ανθρωπιστικής αποστολής, σκηνοθέτησε ένα video που κυκλοφόρησε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου, στο οποίο φαίνονταν ότι συνάντησε αντίσταση. Μάλιστα υπήρχε το ερώτημα γιατί καθυστέρησε να το δώσει στη δημοσιότητα αφού υπήρχε... Τα στοιχεία που αποδεικνύουν το μεγάλο ψεύδος, δεν τα μεταδίδει κανένα τηλεοπτικό κανάλι. Η ενημέρωση που έχουν οι πολίτες της Δύσης, είναι η ενημέρωση που επιθυμεί το Ισραήλ.


Read more...

Η επίθεση των Ισραηλινών στο πλοίο Mavi Marmara

Παρά την προσπάθεια των Ισραηλινών να εξαφανίσουν όλα τα video που κατέγραφαν εικόνες της αιματηρής επέμβασής τους, αυτό το video πέρασε.

Read more...

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

"Διαδεδομένα και Συστηματικά" βασανιστήρια των Ισραηλινών στρατιωτών σε φυλακισμένα παιδιά

Τα συστηματικά βασανιστήρια σε παιδιά της Παλαιστίνης από τον Ισραηλινό στρατό, αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα με έκθεσή του, το ίδρυμα "Defence For Children International" για άλλη μια χρονιά. Η έκθεση κάθε χρόνο καταγράφει εκατοντάδες μαρτυρίες και περιστατικά απάνθρωπων βασανιστηρίων που συνεχίζουν να διαπράττονται συστηματικά στα παιδιά που συλλαμβάνουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Περίπου 700 παιδιά από τα παλαιστινιακά εδάφη κάθε χρόνο συλλαμβάνονται, ανακρίνονται και καταδικάζονται σύμφωνα με τις εκβιαστικές ομολογίες τους. Στην συστηματική απογραφή των περιστατικών, υπάρχουν πλήρη στοιχεία και ηλικίες των θυμάτων. Πολλά παιδιά υπογράφουν ομολογία στα εβραϊκά μετά από απειλές βιασμού, συνήθως με σπασμένα κόκαλα και μύτες. Καταγράφονται ξυλοδαρμοί με καρέκλες, με σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα σε πάνω από 550 (δεμένα με χειροπέδες) αγόρια τα οποία έχουν εξεταστεί από επιτροπές γιατρών. Τα παιδιά που συλλαμβάνονται, κρατούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε άθλια κρατητήρια χωρίς τη δυνατότητα επικοινωνίας με δικηγόρο ή με τους γονείς τους. Η έκθεση είναι 150 σελίδων και κατατέθηκε στην επιτροπή ενάντια στα βασανιστήρια των Ηνωμένων Εθνών.

Read more...

Η μεταχείριση των Παλαιστινίων σαν ποντίκια από τους Ισραηλινούς κατακτητές


Read more...

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Κατελήφθη από ισραηλινούς στρατιώτες το Rachel Corrie

Το πλοίο Rachel Corrie, το οποίο κατευθυνόταν από την Ιρλανδία με ανθρωπιστική βοήθεια προς το λιμάνι της Γάζας κατελήφθη ύστερα από επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, σήμερα το πρωί σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ και μετά από αναχαίτιση από πολεμικά πλοία. Το πλήρωμα και οι επιβάτες του δεν προέβαλλαν αντίσταση και οδηγήθηκε σε λιμάνι του Ισραήλ. Επρόκειτο για μία καθαρά πειρατική ενέργεια, που και αυτή πέρασε χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα (πλην Τουρκίας). Ακόμη και η Ιρλανδία, δεν αντέδρασε.
Το Ισραήλ έκανε λόγο για "δικαίωμα στην αυτοάμυνα": "Το Ισραήλ θα συνεχίσει να διατηρεί το δικαίωμα αυτοάμυνας. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ιρανικό λιμάνι στη Γάζα" ήταν η θρασύτατη ανακοίνωση. Βεβαίως ο αποκλεισμός της Γάζας δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτοάμυνα, καταστρατηγεί το διεθνές δίκαιο και αποτελεί πολιορκία ξένου εδάφους και επιχείρηση εθνοκάθαρσης. Η Λωρίδα της Γάζας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΔΑΦΟΣ.

Read more...

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πλώρη για Γάζα από ιρλανδικό πλοίο

Αποφασισμένοι να επιστρέψουν στη Γάζα δηλώνουν οι ακτιβιστές του «Στόλου της Ελευθερίας» ενώ πληθαίνουν οι φωνές για την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού. Ήδη η Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι ανοίγει προσωρινά ένα από τα συνοριακά περάσματα προς τη Λωρίδα της Γάζας μετά την αιματηρή επιδρομή ισραηλινών κομάντος στα έξι πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους.
Έτερο πλοίο (το ένατο του στόλου) ξεκίνησε με καθυστέρηση από την Ιρλανδία και δεν είχε προλάβει να φθάσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ώρα της επιδρομής, τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπλεε ακόμη κοντά στην Ιταλία. Σύμφωνα με την Γκρέτα Μπερλίν, εκπρόσωπο του Κινήματος Ελευθερώστε τη Γάζα, «το συγκεκριμένο πλοίο τώρα κατευθύνεται προς τη Γάζα και θα επιχειρήσει να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό».Ανάμεσα στους επιβαίνοντες είναι η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης Μ. Μαγκουάιρ, ο πρώην βοηθός του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ντένις Χαλιντέι και ο Ιρλανδός γερουσιαστής Μαρκ Ντέιλι. Αναμένεται να προστεθεί ένα δεύτερο που μεταφέρει γύρω στους 35 επιβάτες. Τα δύο πλοία θα φθάσουν στην περιοχή στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

Read more...