Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αεροπορική επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας

Αεροπορική επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησαν ισραηλινά μαχητικά F-16. Από τον αεροπορικό βομβαρδισμό που έγινε στο βόρειο τμήμα της Γάζας, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Το Ισραήλ λέει ότι έκανε την επιδρομή σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στελεχών της Χαμάς. Στην πραγματικότητα ήταν μία επίθεση τρομοκρατικού χαρακτήρα σε περιοχή που κατοικούν στελέχη της Χαμάς.

Read more...

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Συμπαράσταση στον αγώνα του χωριού Νάμπι Σάλεχ


Το Αν Νάμπι Σάλεχ είναι ένα από τα παλαιστινιακά χωριά της Δυτικής Όχθης που αγωνίζονται ενάντια στην κατάσχεση της γης τους από τους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς ή από το παράνομο Τείχος. Έχει κάπου 500 κατοίκους και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ραμάλα, δίπλα στον αυτοκινητόδρομο 465. Παρά τη δικαστική απόφαση του Δεκεμβρίου του 2009, που αναγνώρισε τα δικαιώματα στη γη του χωριού, Ισραηλινοί έποικοι από τον εποικισμό στο Χαλαμίς (Νέβε Ζουφ), προσπαθούν να αρπάξουν τη γη αυτή που βρίσκεται πέρα από τον αυτοκινητόδρομο, σε μια από τις πολλές επεκτάσεις του εποικισμού, από την εγκαθίδρυσή του το 1977. Στις 9 Ιανουαρίου, εκατοντάδες ελαιόδεντρα του χωριού καταστράφηκαν.
Οι κάτοικοι του χωριού, με την υποστήριξη Ισραηλινών και διεθνών ακτιβιστών πραγματοποιούν εβδομαδιαίες διαδηλώσεις που καταστέλλονται άγρια. Με γκλομπς, κανόνι νερού, που πετάει κάποιο αγνώστου σύστασης υγρό, αλλά και με δακρυγόνα που εκτοξεύονται από όπλο καθώς και «πλαστικές» σφαίρες (μεταλλικές με λαστιχένια επικάλυψη) οι Ισραηλινές Δυνάμεις Κατοχής προσπαθούν να εμποδίσουν τους κατοίκους του χωριού να προσεγγίσουν τη γη και την πηγή νερού τους. Χρήση πραγματικών πυρών έχει επίσης αναφερθεί. Κάποιες φορές οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισβάλλουν σε σπίτια και τα καταλαμβάνουν. Άλλες φορές εκτοξεύουν τα δακρυγόνα κατευθείαν πάνω στους διαδηλωτές με κίνδυνο να τους σκοτώσουν. Κάποιες φορές τα δακρυγόνα προκαλούν πυρκαγιές στην περιοχή.

Read more...