Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα τρόμου στη Γάζα

Χριστούγεννα τρόμου και βίας περνούν οι "ζωντανοί νεκροί" της Λωρίδας της Γάζας. Από νωρίς το Σάββατο οι Ισραηλινοί τρομοκράτες έχουν ξεκινήσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κεντρικά σημεία της αποκλεισμένης Γάζας και έχει διακοπεί και το ρεύμα καθώς βομβαρδίστηκε και ένας ηλεκτρικός σταθμός. Οι βομβαρδισμοί έχουν ξεκινήσει σε καθημερινή βάση από τις 18 Δεκεμβρίου με αρκετούς νεκρούς για τους οποίους το Ισραήλ ανακοινώνει ότι όταν σκοτώθηκαν ήταν έτοιμοι να εκτοξεύσουν πυραύλους... Σε αυτό το κλίμα τρόμου περνά Χριστούγεννα η μαρτυρική και ηρωική Γάζα. Οι βομβαρδισμοί αυτές τις ημέρες γίνονται για να σπάσει το ηθικό των ανθρώπων.

Read more...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ισραηλινή επίθεση σε διαδηλωτές

Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίες την Παρασκευή στη Δυτική Ραμάλα. Πολλοί ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση με χημικά από την Ισραηλινή αστυνομία όταν διαδήλωναν ειρηνικά, όπως κάθε εβδομάδα, έξω από τα τείχη στην περιοχή Μπιλιν. Οι ακτιβιστές από πάρα πολλές οργανώσεις συγκεντρώνονται σε εβδομαδιαία βάση έξω από τα τείχη σε ένδειξη συμπαράστασης στους αποκλεισμένους Παλαιστινίους και διαμαρτυρίας για το τείχος του αίσχους. Η συγκέντρωση της Παρασκευής χτυπήθηκε απρόκλητα με αποτέλεσμα πολλά άτομα να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Συλλήψεις δεν έγιναν γιατί ήταν ειρηνική.

Read more...

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ελευθερία


21 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο κάλεσαν την διεθνή κοινότητα να κάνει κινήσεις για να αρθεί άμεσα και άνευ όρων η πολιορκία της Γάζας. Οι οργανώσεις με κοινή έκθεσή τους που δημοσίευσαν την Τετάρτη, αναφέρουν ότι τα "μέτρα χαλάρωσης" της πολιορκίας που επικαλείται ότι παίρνει το Ισραήλ, δεν έχουν συμβάλλει σε τίποτε απολύτως στην βελτίωση των συνθηκών ζωής του πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και άλλες, καταγγέλλουν συγκεκριμένα ότι ακόμα δεν είναι δυνατόν ούτε να περάσουν προϊόντα, αλλά ούτε και να βγουν από την πολιορκημένη Γάζα.

Read more...