Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Ισραηλινοί κατέλαβαν το γαλλικό πλοίο Dignite σε διεθνή ύδατα.

Με μία καθαρά πειρατική ενέργεια, σήμερα από νωρίς, τρία Ισραηλινά στρατιωτικά πλοία περικύκλωσαν το γαλλικό σκάφος Dignite του "Στόλου της Ελευθερίας 2", το απέκοψαν από τον υπόλοιπο στολίσκο και πριν λίγη ώρα το κατέλαβαν με βίαιη απόβαση. Το Dignite είχε ξεκινήσει από το Καστελόριζο με πολλά προβλήματα, κατόπιν η ελληνική κυβέρνηση το μπλόκαρε στην Κρήτη και κατάφερε να φθάσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου απ' όπου και ξεκίνησε το ταξίδι του για την πολιορκημένη Γάζα. Μεταφέρει 16 ακτιβιστές από τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Τυνησία. Γίνονται διεθνείς εκκλήσεις για βοήθεια και υποστήριξη.

Read more...

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

We Will Not Go Down

Read more...

Το έθνος - κράτος των Σιωνιστών οικοδομείται πάνω στην παλαιστινιακή εθνοκάθαρση.


Αυτό τον μήνα είναι η τεσσαρακοστή τέταρτη επέτειος από την Ισραηλινή κατοχή της Δυτικής Όχθης, της Λωρίδας της Γάζας και της ανατολικής Ιερουσαλήμ. Με τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Ισραήλ το 1967 στις γειτονικές αραβικές χώρες, κατάφερε να αποσπάσει την Δυτική Όχθη του Ιορδάνη και την ανατολική Ιερουσαλήμ από την Ιορδανία, την Λωρίδα της Γάζας και την Χερσόνησο του Σινά από την Αίγυπτο, και τα υψώματα του Γκολάν από τη Συρία. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι ξαναπαίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς για δεύτερη φορά μετά το 1948, όταν με τον αραβοϊσραηλινό πόλεμο καταλήφθηκε τότε το 40% των παλαιστινιακών εδαφών. Πάνω από τέσσερις δεκαετίες σκληρής στρατιωτικής κατοχής και εθνοκάθαρσης -κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, αμέτρητων ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κάθε γνωμοδότησης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης- και το Ισραήλ έχει καταφέρει να επιβάλλει πλήρως τα σχέδιά του σε αυτές τις περιοχές.

Στο τείχος που το Ισραήλ κατασκευάζει στην Δυτική Όχθη και στην ανατολική Ιερουσαλήμ από το 2002, σε αυτά τα τσιμέντα και τα συρματοπλέγματα αιμορραγεί ένα έθνος χωρισμένο στα δύο. Αυτά τα τείχη χωρίζουν τους Παλαιστίνιους αγρότες από τις καλλιέργειές τους, τους ασθενείς από τα νοσοκομεία, τους μαθητές και καθηγητές από τα σχολεία τους και, κυρίως, τους γονείς από τα παιδιά τους (21% των παλαιστινιακών οικογενειών στην περιοχή της Ιερουσαλήμ ζουν χωρισμένες στις δύο πλευρές του τοίχους). Παράλληλα ένα καθεστώς διώξεων και απαγορεύσεων καταπνίγει κάθε παλαιστινιακή προσπάθεια οικονομικής ανάπτυξης, ενώ κανένα από αυτά τα μέτρα δεν ισχύει για τους εβραίους έποικους των κατεχομένων εδαφών. Υπάρχουν, εν ολίγοις, δύο διαφορετικά νομικά και διοικητικά συστήματα, που εφαρμόζονται με την τακτική χρήση στρατιωτικής δύναμης, για δύο πληθυσμούς -εποίκων και ιθαγενών- που διαβιούν στο ίδιο κομμάτι γης: ακριβώς όπως καταγγέλλουν για τα χειρότερα καθεστώτα φυλετικών διακρίσεων. (Συνέχεια)

Read more...

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το Ισραήλ πρόκειται να αναχαιτήσει τον νέο στολίσκο προς τη Γάζα

Το Ισραήλ άφησε χθες να εννοηθεί ότι θα αναχαιτίσει το στολίσκο που σκοπεύουν να στείλουν στη Λωρίδα της Γάζας φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές για να τιμήσουν την επέτειο από την επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον τουρκικού πλοίου το οποίο επιχείρησε στις 31 Μαΐου 2010 να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό των παλαιστινιακών εδαφών. Δεκαπέντε πλοία στα οποία θα επιβαίνουν ακτιβιστές από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ αναμένεται να αποπλεύσουν στα τέλη Μαΐου με προορισμό της Λωρίδα της Γάζας.

Read more...

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ο Στόλος της Ελευθερίας ΙΙ θα πλεύσει στη Γάζα κατά το δεύτερο μισό του Μαΐου 2011

Η πόλη της Μαδρίτης (Ισπανία) φιλοξένησε στις 4, 5 και 6 Φεβρουαρίου 2011 συνάντηση αντιπροσώπων από διάφορες οργανώσεις που συνιστούν τη Διεθνή Συμμαχία του Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ. Στη συνάντηση αυτή, που φιλοξενήθηκε από την ισπανική πρωτοβουλία Rumbo a Gaza, συμμετείχαν αντιπροσώποι από Αλγερία, ΗΠΑ, Καναδά, Σκωτία, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιορδανία, Κουβέιτ, Μαλαισία, Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία και Τουρκία. Επίσης, κατά τη συνάντηση, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των οργανώσεων σε Γερμανία, Αυστραλία, Βέλγιο και Δανία.

Οι οργανώσεις που συγκεντρώθηκαμε στην Μαδρίτη, επαναλάβαμε τη σκληρότατη καταδίκη και αποδοκιμασία μας για την συστηματική καταπίεση που το κράτος του Ισραήλ επιβάλλει εναντίον του Παλαιστινιακού λαού για πάνω από 60 χρόνια και τις συνεχιζόμενες εκ μέρους του παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Επίσης αποδοκιμάζουμε την παθητικότητα, αν όχι πλήρη συνενοχή, των κυβερνήσεών μας σε πράξεις που συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Read more...

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αμερικανικό veto υπέρ του Ισραήλ

Η αμερικανική αντιπροσωπεία στο 15μελές Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ άσκησε χθες "veto" κατά του παλαιστινιακού σχεδίου απόφασης για άμεσο τερματισμό κάθε εποικισμού στα κατεχόμενα από το 1967 εδάφη από το Ισραήλ. Το σχέδιο αυτό που θα σταματούσε τους παράνομους εποικισμούς του Ισραήλ, το ενέκριναν σχεδόν 130, κράτη-μέλη του ΟΗΕ. Το αμερικανικό veto κατάφερε τελικά να παγώσει αυτή την απόφαση.
Επρόκειτο για το πρώτο βέτο επί διακυβέρνησης Ομπάμα σε θέματα που αφορούν στην ισραηλινο–παλαιστινιακή διένεξη. Σαφώς για να προστατέψει την πολιτική εθνοκάθαρσης του Ισραήλ. Στο παρελθόν ήταν πάγια πρακτική της Ουάσιγκτον να "παγώνει" κατ’ αυτό τον τρόπο τη λήψη αποφάσεων τις οποίες δεν επιθυμεί το Ισραήλ.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το veto που άσκησαν οι ΗΠΑ στο Αραβικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο καταδίκαζε τη συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα, βλάπτει τις προσπάθειες να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή, καθώς ενθαρρύνει την Ισραηλινή κυβέρνηση να συνεχίσει τους εποικισμούς.

Read more...

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ισραηλινοί τρομοκράτες εξαφανίζουν χωριά μέσα στη νύχτα!

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Ισραηλινή αστυνομία έκανε επιδρομή στο παλαιστινιακό χωριό Αλ Αρακίμπ στην περιοχή Νεγκέβ, κατέστρεψε και πυρπόλησε και τα 40 σπίτια του χωριού και εκδίωξε όλους τους κατοίκους που είναι πάνω από 300. Πάνω από τα μισά άτομα που κατοικούσαν στην κοινότητα είναι ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένοι και όλοι είναι πλέον εντελώς άστεγοι και παραμένουν μαζί με τα ζώα τους στην έρημο χωρίς νερό.
Η επιδρομή ξεκίνησε στις 4.30 τα ξημερώματα, μέσα στο σκοτάδι. Οι κάτοικοι του χωριού ξύπνησαν περικυκλωμένοι από μία πάνοπλη αστυνομική δύναμη 1.500 Ισραηλινών των Ειδικών δυνάμεων, με αυτόματα όπλα, ασπίδες, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, χημικά όπλα, ελικόπτερα και μπουλντόζες. Ακολουθώντας διαταγές από μεγάφωνα οι κάτοικοι εκκένωσαν το χωριό τους, το οποίο κατόπιν καταστράφηκε ολοσχερώς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι αυτού του χωριού δεν είναι καταληψίες ή εισβολείς. Το χωριό αυτό υπάρχει εκεί πριν από την δημιουργία του Ισραήλ το 1948. Οι κάτοικοί του εκδιώχθηκαν από εκεί το 1951 και τα επόμενα χρόνια επέστρεψαν σταδιακά χωρίς κρατική άδεια. Το τελευταίο διάστημα το Ισραήλ έβαλε κάποιον εβραίο που επικαλείται ότι η γη αυτή είναι ιδιοκτησία του, να προσφύγει στα δικαστήρια για να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνοι. Σήμερα χωρίς να έχει ακόμη εκδικαστεί η υπόθεση, οι Ισραηλινές δυνάμεις επέδραμαν και ισοπέδωσαν το χωριό. Το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο χώρο μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και άλλοι ακτιβιστές. Κάνουν διεθνή έκκληση για βοήθεια, αναφέροντας ότι περίπου 200 παιδιά αυτή τη στιγμή δεν έχουν ούτε νερό.
Ακολουθούν φωτογραφίες από όλη αυτή την επιχείρηση τρόμου

Read more...