Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η μεγαλύτερη απεργία πείνας στην ιστορία.


Χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι και αιχμάλωτοι πολέμου στις φυλακές του Ισραήλ, ξεκίνησαν απεργία πείνας από τις 17 Απριλίου σε μία απελπισμένη πια προσπάθεια διαμαρτυρίας για τις συνθήκες κράτησής τους. Είναι η μεγαλύτερη απεργία πείνας στην ιστορία και γίνεται ταυτόχρονα σε όλες τις φυλακές του Ισραήλ! Χθες ανακοίνωσαν ότι σταματούν να λαμβάνουν πλέον και βιταμινούχα συμπληρώματα και ότι θα αρνούνται να μεταφερθούν στα νοσοκομεία των φυλακών, κλιμακώνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους. «Ορκιζόμαστε ότι δεν θα υποχωρήσουμε. Είμαστε πιθανοί μάρτυρες. Ή θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια ή θα πεθάνουμε», δήλωσαν οι κρατούμενοι σε μια επιστολή με την οποία ανακοινώνουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους και την οποία διάβασε ο Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης. 
Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι να επιτραπεί να τους επισκέπτονται μέλη των οικογενειών τους από την Λωρίδα της Γάζας, να πάψουν να τους βάζουν στην απομόνωση και να δοθεί τέλος στη διοικητική κράτηση, ένα μέτρο το οποίο επιτρέπει την προφυλάκιση φερόμενων ως μαχητών για περίοδο έξι μηνών, με πιθανότητα παράτασης, χωρίς δίκη και βάσει απόρρητων πληροφοριών, που μπορεί να δει μόνο ο στρατιωτικός δικαστής. Το Ισραήλ καταπατά κάθε συνθήκη διεθνούς δικαίου. Πολλοί κρατούμενοι έχουν να δουν συγγενείς και να μάθουν νέα τους για πολλά χρόνια! Τους στερούν όλα σχεδόν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.
Οι Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν καθημερινά διαδηλώσεις υποστήριξης στους απεργούς πείνας στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ενώ οι πολιτικοί τους ηγέτες προειδοποιούν το Ισραήλ ότι θα αντιμετωπίσει νέα βίαια επεισόδια αν πεθάνει κάποιος από τους κρατούμενους.

Δείξτε την αλληλεγγύη σας. Βοηθείστε με κάθε τρόπο να διαδωθεί η φωνή αυτών των αγωνιζόμενων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο! Μην τους εγκαταλείπουμε σε αργό θάνατο.

Bilal Thiab ... 76 ημέρες
Thaer Halahleh ... 76 ημέρες
Hassan Safadi ... 70 ημέρες
Omar Abu Shallal ... 68 ημέρες
Mohammedd Al-Taj ... 60 ημέρες
Mahmoud Sarsak ... 54 ημέρες
Faris Al-Natur ... 47 ημέρες
Ja'far Ezz Al-Din ... 53 ημέρες
Abdallah Al-Barghouthi ... 32 ημέρες

άνω των 2000 κρατουμένων ... 27 ημέρες

Ενημέρωση: http://samidoun.ca/

Read more...