Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ισραηλινοί τρομοκράτες εξαφανίζουν χωριά μέσα στη νύχτα!

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Ισραηλινή αστυνομία έκανε επιδρομή στο παλαιστινιακό χωριό Αλ Αρακίμπ στην περιοχή Νεγκέβ, κατέστρεψε και πυρπόλησε και τα 40 σπίτια του χωριού και εκδίωξε όλους τους κατοίκους που είναι πάνω από 300. Πάνω από τα μισά άτομα που κατοικούσαν στην κοινότητα είναι ανήλικα παιδιά και ηλικιωμένοι και όλοι είναι πλέον εντελώς άστεγοι και παραμένουν μαζί με τα ζώα τους στην έρημο χωρίς νερό.
Η επιδρομή ξεκίνησε στις 4.30 τα ξημερώματα, μέσα στο σκοτάδι. Οι κάτοικοι του χωριού ξύπνησαν περικυκλωμένοι από μία πάνοπλη αστυνομική δύναμη 1.500 Ισραηλινών των Ειδικών δυνάμεων, με αυτόματα όπλα, ασπίδες, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, χημικά όπλα, ελικόπτερα και μπουλντόζες. Ακολουθώντας διαταγές από μεγάφωνα οι κάτοικοι εκκένωσαν το χωριό τους, το οποίο κατόπιν καταστράφηκε ολοσχερώς.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι αυτού του χωριού δεν είναι καταληψίες ή εισβολείς. Το χωριό αυτό υπάρχει εκεί πριν από την δημιουργία του Ισραήλ το 1948. Οι κάτοικοί του εκδιώχθηκαν από εκεί το 1951 και τα επόμενα χρόνια επέστρεψαν σταδιακά χωρίς κρατική άδεια. Το τελευταίο διάστημα το Ισραήλ έβαλε κάποιον εβραίο που επικαλείται ότι η γη αυτή είναι ιδιοκτησία του, να προσφύγει στα δικαστήρια για να εκδιωχθούν οι Παλαιστίνοι. Σήμερα χωρίς να έχει ακόμη εκδικαστεί η υπόθεση, οι Ισραηλινές δυνάμεις επέδραμαν και ισοπέδωσαν το χωριό. Το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται στο χώρο μέλη οργανώσεων για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων και άλλοι ακτιβιστές. Κάνουν διεθνή έκκληση για βοήθεια, αναφέροντας ότι περίπου 200 παιδιά αυτή τη στιγμή δεν έχουν ούτε νερό.
Ακολουθούν φωτογραφίες από όλη αυτή την επιχείρηση τρόμου