Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

Τρομοκρατικές επιθέσεις από τον Ισραηλινό στρατό


Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ συνέχισε για έκτη διαδοχική ημέρα, αμείωτη την επίθεσή της στη Λωρίδα της Γάζας. Με την αυγή του νέου έτους 2009, άφησε τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 11 παιδιών και 9 γυναικών. Οι ιατρικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει στους 418 και των τραυματιών στους περίπου 2.100 μέχρι το τέλος της Πέμπτης, ενώ κατά προσέγγιση 250 άτομα από αυτούς είναι πολύ σοβαρά τραυματίες.
Και όμως παρ' όλ' αυτά, τα διεθνή ΜΜΕ, κατά έναν "παράξενο" λόγο, έχουν χαμηλώσει τους τόνους και έχουν υποβαθμίσει την διάσταση των δραματικών καταστάσεων που εξελίσσονται αμείωτα.
Χθες Πέμπτη επίσης μια πιο στοχοποιημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι ενός προεξέχοντος στελέχους της Χαμάς, τον άφησε νεκρό μαζί με 13 μέλη της οικογένειάς του που ζούσαν εκεί. Το κτήριο κατεδάφισαν 2 Ισραηλινά βλήματα την Πέμπτη το απόγευμα. Αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κάπως αλλιώς εκτός από καθαρά τρομοκρατικές. Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν να επιτίθενται στα σπίτια και στην έδρα της παλαιστινιακής κυβέρνησης, όπου και έπληξαν μεταξύ άλλων το σπίτι του γνωστού ηγέτη της Χαμάς, Nizar Rayan, σκοτώνοντας αυτόν και την οικογένειά του. Και στις δύο περιπτώσεις η σιωπή των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή το Ισραήλ είναι ένα κράτος - τρομοκράτης.
Για σήμερα Παρασκευή η Χαμάς έχει καλέσει όλους του Παλαιστίνιους σε μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις αυτόνομες περιοχές, καθώς μπαίνουμε στην έβδομη ημέρα τυφλών βομβαρδισμών.