Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ρουκέτες σήμερα το ξημερώματα έφθασαν στα περίχωρα της Μπερ Σεβά

Σήμερα, ξημερώματα Τετάρτης, ενόσω οι δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να σφυροκοπούν ασταμάτητα τις παράκτιες περιοχές, 12 βλήματα που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας κατάφεραν να φθάσουν σε στόχους στην πόλη Μπερ Σεβά. Σίγουρα επλήγη ένα άδειο κτήριο, ενώ οι περισσότερες από τις ρουκέτες χτύπησαν τα προάστια της πόλης. Ρουκέτες συνεχίζουν σήμερα να πλήττουν Ισραηλινές κωμοπόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Τα μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ μετέδωσαν το πρωί ότι μία ρουκέτα έπεσε σε προαύλιο παιδικού σταθμού που δεν είχε παιδιά, ενώ σε άλλη περίπτωση μετέδωσαν ότι 34 άτομα έπαθαν "σόκ"...
Είναι η πρώτη φορά που παλαιστινιακές ρουκέτες φθάνουν σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Γάζας. Το Ισραήλ λέει ότι αυτός ήταν σημαντικός σκοπός για την Χαμάς εδώ και μήνες. Την ευθύνη της επίθεσης αναλαμβάνουν οι "Ταξιαρχίες Al Qassam" της Χαμάς.
Άλλες 12 ρουκέτες προσγειώθηκαν τα ξημερώματα Τετάρτης στην έρημο της δυτικής Νεγκέβ και γύρω από την πόλη Ασκελόν. Υπήρξε ένας μόνο ελαφρά τραυματίας.