Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Ειρωνεία από το Ισραήλ προς την παγκόσμια κοινότητα

Ο Εβραίος Dan Gillerman είναι πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Πρόεδρος του Βρετανο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου και σημαντικό μέλος του Διεθνούς Εμπορικού επιμελητηρίου. Διορίστηκε συντονιστής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την πρωθυπουργό του Ισραήλ Tzipi Livni, αμέσως πριν ξεκινήσουν οι εναέριοι βομβαρδισμοί το Σάββατο, στη Λωρίδα της Γάζας.
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των ΜΜΕ για την επιτυχία των στόχων του Ισραήλ, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Δεν ξερω πόσο θα κρατήσει αυτός ο πόλεμος, αλλά αυτή τη στιγμή το Ισραήλ έχει τη συμπαράσταση και την υποστήριξη, ακόμη και την έγκριση πολλών κρατών".
"Δεν είδαμε δραματικές εκκλήσεις ξένων ηγετών, αλλά μόνο τις αναμενόμενες γενικόλογες συστάσεις για ηρεμία και κατάπαυση του πυρός".
"Ακομα και στον ΟΗΕ δε δεν είδα κανέναν να μας καταδικάσει... Εάν δεν συμβεί κάποιο πολύ δραματικό γεγονός, όπως κάποιο τυφλό χτύπημα που θα σκοτώσει πολύ μεγάλο αριθμό αμάχων, τότε θα έχουμε όλο το χρόνο με το μέρος μας για να κάνουμε ότι έχουμε να κάνουμε."
! (Πηγή: The Jerusalem Post)