Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Απελευθέρωση στην Ενημέρωση!

Image Hosted by ImageShack.us

Read more...

"Περήφανοι σαν τους αετούς θα ζήσουμε. Ανυποχώρητοι σαν τα λιοντάρια θα πεθάνουμε"

Εθνική Ελευθερία: Ένας πόθος που οι βόμβες τους αδυνατούν να εξαλείψουν

Read more...

Στόχος είναι η πλήρης απομόνωση και εξόντωση

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, δήλωσε με σαφήνεια ότι η χώρα της διατηρεί το δικαίωμα να εξαπολύσει επίθεση στις σήραγγες που συνδέουν την Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο. Η Ισραηλινή υπουργός τόνισε ότι μέσω των σηράγγων διακινούνται όπλα προς την Χαμάς.
Η Τζίπι Λίβνι δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός κατέστρεψε 150 σήραγγες της Χαμάς, αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμα που χρησιμοποιούνται από τους Παλαιστινίους, προκειμένου να τροφοδοτούνται με όπλα...
Αυτό είναι ένα ψέμα του Ισραήλ που βλέπει να μην μπορεί να εξοντώσει τους Παλαιστίνιους της Γάζας με τους αποκλεισμούς γιατί τα περίφημα υπόγεια τούνελ χρησιμοποιούνται για να τροφοδοτούνται όχι με όπλα αλλά με τρόφιμα και να μεταφέρονται κρυφά ζώα και φάρμακα στον αποκλεισμένο πληθυσμό. Τα περισσότερα είναι κλοπιμαία από την Αίγυπτο. Αυτές οι σήραγγες είναι οι μόνοι δίοδοι ζωής και σωτηρίας για τους Παλαιστίνιους της Γάζας. Σχεδόν όλα τα προϊόντα που καταφέρνουν να φθάσουν μέσα στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, εισέρχονται υπογείως. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η Γάζα σήμερα ζει, χάρη σ' αυτά τα τούνελ. Υπάρχει αυτή τη στιγμή μία ολόκληρη ιδιόρρυθμη οικονομία που βασίζεται στις σήραγγες και αυτή θέλει να εξουδετερώσει το Ισραήλ για να μπορέσει να εξοντώσει τον πληθυσμό. Η υπόγεια αυτή οικονομική ζωή βασίζεται σε ένα σύστημα ανταλλαγών και στις κλοπές από την Αίγυπτο.


"Τα τούνελ για το λαό μας σημαίνουν ζωή" δηλώνε πριν την μεγάλη τελευταία εισβολή, στην "Islam Online" ένας ηλικιωμένος Παλαιστίνιος που ζει στην Αιγυπτιακή πόλη El-Arish στα σύνορα με τη Γάζα. "Όσο το Ισραήλ σφίγγει τη θηλιά γύρω μας όλο και περισσότερο, οι σήραγγες είναι ο μόνος τρόπος να τους βοηθήσουμε με τα βασικά για την επιβίωσή τους." Τα υπόγεια περάσματα είναι ο ορός της ζωής για περίπου 1,5 εκατομμύριο εγκλωβισμένους ανθρώπους. "Στην αρχή τα τούνελ χρησιμοποιούνταν για να μεταφέρουμε κλεμμένα τρόφιμα και τσιγάρα" συνεχίζει ο Ισμαήλ, "αλλά τώρα πλέον μεταφέρουμε τσουβάλια καλαμποκάλευρου, ζάχαρης και άλλων πολύ αναγκαίων τροφίμων". Η πολιορκία του Ισραήλ εξώθησε τον απελπισμένο πληθυσμό στην κατασκευή ακόμη μεγαλύτερων τούνελ. Ειδικά μετά τη νίκη της Χαμάς στις εκλογές, η πολιορκία αυτή έγινε εξοντωτική. "Τώρα υπάρχουν σήραγγες που αντλούμε μέχρι τη Γάζα καύσιμα, diesel και πετρέλαιο, που μας κοστίζουν πάρα πολύ ακριβά. Υπάρχουν ακόμη τούνελ που φτάνουν και το 1,5 μέτρο ύψος.
Σε ερωτήσεις για όπλα, ίδιος επέμενε με έμφαση ότι "Δεν κλέβουμε και δεν μεταφέρουμε όπλα από εδώ. Οι περισσότεροι έμποροι - ιδιοκτήτες τούνελ, δεν συνεργάζονται για μεταφορά όπλων γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Το να κλέψεις όπλα και να τα μεταφέρεις μέσα από το Σινά είναι πολύ δύσκολο." Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος... "mission impossible"! "Στενός μου συγγενής έκανε τρία χρόνια στη φυλακή γιατί οι Αιγυπτιακές αρχές τον έπιασαν να εμπορεύεται λάδι μέσα από τούνελ που ξεκίναγε από το σπίτι του". "Είναι πολύ επικίνδυνο γιατί η Αίγυπτος και το Ισραήλ μας κυνηγάνε πολύ... Εγώ κερδίζω 100$ την ημέρα από αυτό το εμπόριο. Ενας μεταφορέας σε τούνελ πληρώνεται σχεδόν 20$ την ώρα από την Αιγυπτιακή πλευρά και 30$ για επιχείρηση μεταφοράς κλοπιμαίων."

Read more...

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Είναι υποκριτικά τα δάκρυα που χύνουν οι εκπρόσωποι των Διεθνών Οργανισμών.

Τα σιωνιστικά χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα.Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, επισκέφθηκε την Τρίτη τη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ανελέητη εβραϊκή σφαγή 22 ημερών. "Είναι σοκαριστικό και τρομακτικό" είπε. Χαρακτήρισε αποτρόπαιους τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και απαίτησε από το Ισραήλ τη διεξαγωγή έρευνας.
Τρομάξαμε τώρα από το θάρρος του... Και αφού συγκινηθήκαμε όλοι από την ευαισθησία του, αναρωτιόμαστε ρητορικά γιατί ζητά από το Ισραήλ να διεξάγει έρευνα, αφού εννοείται ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο ο ίδιος ο εγκληματίας για τον εαυτό του; Πού είναι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης; Πότε θα καταδικαστεί κάποιος εβραίος για εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα; Πού ήταν επί 22 ημέρες γενοκτονίας οι Διεθνείς οργανισμοί; Ο ίδιος μάλιστα την ίδια μέρα, καταδίκασε την υπέρμετρη χρήση βίας από το Ισραήλ και ταυτόχρονα, με το ίδιο μέτρο, και τη ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς... Ο εβραϊκός πόλεμος στη Γάζα κόστισε τη ζωή σε 1.315 Παλαιστίνιους, οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά. Το Ισραήλ έχασε 10 στρατιώτες. Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς για την υποκρισία αυτών των ανθρώπων που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μαριονέτες της παγκόσμιας σιωνιστικής εξουσίας.
Στη Λωρίδα της Γάζας καταστράφηκαν πέντε χιλιάδες σπίτια, 16 κυβερνητικά κτίρια και 20 τεμένη, ενώ περίπου 20.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές, ανακοίνωσε την Τρίτη η Χαμάς. Νοσοκομεία και σχολεία καταστράφηκαν επίσης. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εντελώς άστεγοι. Οικογένειες κοιμούνται στα ερείπια και στους δρόμους. Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Απολύτως τίποτα...
Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές αποτελούν αυθεντίες στην ισοπέδωση και στην καταστροφή. Η ανοικοδόμηση είναι κάτι που ποτέ δεν έμαθαν να κάνουν. Γιατί πιστεύουν κάποιοι ότι μπορεί να γίνει τώρα στη Γάζα; Ποιους κοροϊδεύουν; Πιστεύουν ότι ξεχάσαμε τόσο γρήγορα το Ιράκ και τους υπόλοιπους Σιωνιστικούς πολέμους; Σε καμιά περίπτωση οι "ανθρωπιστικές" υποσχέσεις ανοικοδόμησης δεν υλοποιήθηκαν. Ποτέ. Είναι υποκριτικός ο "ανθρωπισμός" τους. Και είναι υποκριτικός γιατί (ας το επαναλάβουμε ξανά) είναι μαριονέτες των Σιωνιστών. Ας ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας σε αυτό το θέμα και ας δούμε κατάματα την πραγματικότητα. Δεν έχουν κανένα ανθρωπιστικό ενδιαφέρον γιατί ο σκοπός τους είναι ακριβώς να γονατίσουν και να εξοντώσουν τον αραβικό και ισλαμικό κόσμο για τα συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Αφγανιστάν, Ιράκ, Λίβανος, Παλαιστίνη, ίσως αύριο το Ιράν... Κανένας πόλεμος από αυτούς δεν έγινε για τη Δημοκρατία ή για τα πετρέλαια. Οι καταστρεπτική πολεμική επιθετικότητα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και τον σύμμαχό τους το Ισραήλ, με αφορμή την προβοκάτσια της 11ης Σεπτεμβρίου, έχει στόχο να εξοντώσει ολοκληρωτικά τον Αραβικό - Μουσουλμανικό κόσμο που αντιστέκεται στην Εβραϊκή επιβολή (και γεωγραφικά και πολιτικά). Αυτός ήταν ο τέταρτος καταστρεπτικός πόλεμος για την κυριαρχία του Ισραήλ. Και δυστυχώς τις αντιδράσεις όλου αυτού του μουσουλμανικού κόσμου θα τις υποστεί η Δύση συνολικά, θα τις υποστούμε όλοι μας γιατί ανεχόμαστε τα σιωνιστικά γεράκια και τα εγκλήματά τους εναντίον αθώων. Και είναι μεγάλη αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι όλοι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια σε όλη αυτή την καταστροφή, τώρα θα αποκτήσουν ανθρωπιστικό ενδιαφέρον.

Read more...

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Ο μόνος τρομοκράτης είναι το κράτος του Ισραήλ

Παγκόσμια ανοικτή έκκληση για επέμβαση εναντίον των εβραίων τρομοκρατών πραγματοποιούν οκτώ οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εθελοντές τους εργάζονται μέσα στην Λωρίδα της Γάζας. Καταγγέλλουν τα τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα που πραγματοποιούνται εναντίον οικισμών άμαχου πληθυσμού, αλλά επίσης και τις συνειδητές στοχευμένες συνεχείς επιθέσεις εναντίον ιατρικών κέντρων, νοσοκομείων και ασθενοφόρων του Ερυθρού Σταυρού. Οι φωτογραφίες στάλθηκαν από τα μέλη των οργανώσεων και δείχνουν την δολοφονική μανία του Ισραηλινού στρατού. Αυτές οι εικόνες λογοκρίνονται στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Read more...

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Η κατάσταση που επικρατεί μέσα στα νοσοκομεία της ΓάζαςRead more...

Τα παλαιστινιακά εδάφη απο το 1946 έως σήμερα

Αυτή είναι η συνεχιζόμενη επί δεκαετίες γενοκτονική εκκαθάριση εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, για όσους συνεχίζουν να μην βλέπουν την πραγματικότητα και να πιστεύουν ότι η Χαμάς είναι η αιτία ΚΑΙ της σημερινής σφαγής.
Η τελευταία επέλαση , στόχο έχει να διαχωρίσει τη Λωρίδα της Γάζας σε τρεις ζώνες με ενδιάμεσες στρατιωτικοποιημένες ζώνες υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού.

Read more...

Κυριακή, 4 Ιανουαρίου 2009

Ξεκίνησε χερσαία εισβολή στη μεγάλη φυλακή της Γάζας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου η χερσαία επίθεση των Ισραηλινών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ από νωρίς το απόγευμα στο σφυροκόπημα συμμετείχε και το πυροβολικό. Το Ισραήλ μιλά πλέον για επιχείρηση διαρκείας με τη συμμετοχή εφέδρων, ενώ Χαμάς προειδοποιεί για νέες απαγωγές Ισραηλινών στρατιωτών.
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να μιλούν για αμυντική στάση του Ισραήλ και τάσσονται απόλυτα στο πλευρό του. Το ίδιο και ο νέος Σιωνιστής πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.
Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισραήλ.

Read more...

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2009

Ανακοίνωση

Εκστρατεία συλλογής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παιδικών τροφών για το δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας, που σφαγιάζεται ανελέητα από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, ξεκίνησαν η ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ και ο Σύνδεσμος «ΕΛΛΗΝΟ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΦΙΛΙΑ».
Καλούμε όλους τους ευαίσθητους Έλληνες και τους φορείς συλλογικής δράσης να κινητοποιηθούν, όπως κάθε φορά που οι μεγάλοι της Γης γράφουν την ιστορία με το αίμα των μικρών, αλλά αδούλωτων λαών.
Καλούμε όλους τους ευσυνείδητους ανθρώπους να κάνουν κάθε τι δυνατό για να σταματήσει το νέο ολοκαύτωμα, να αποτραπεί μια ακόμη γενοκτονία, να αρθεί ο αποκλεισμός και να σταλεί η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.
Επικοινωνήστε με το Δήμο της περιοχής σας, με τις συνδικαλιστικές σας οργανώσεις, με την εκκλησία της ενορίας σας για τα είδη που μπορείτε να προσφέρετε και για τα σημεία παράδοσης.

Η ομάδα μας "Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη" συμμετέχει σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σε προμήθεια φαρμακευτικού υλικού που μας πρόσφερε γενναιόδωρα το "Δίκτυο Ιδιωτικών Πολυκλινικών Ελλάδος Α.Ε."

Read more...

"Η Αίγυπτος είναι συνυπεύθυνη για τη σφαγή"

Η Ευρωπαϊκή Καμπάνια για την άρση της πολιορκίας της Γάζας, εκφράζει την απόλυτη αποδοκιμασία της προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος σε χθεσινό του τηλεοπτικό διάγγελμα, διακήρυξε για άλλη μία φορά την άρνησή του να ανοίξει τον συνοριακό σταθμό της Ράφα, στα σύνορα με τη Γάζα, παρά τη συνεχιζόμενη σφαγή από το Ισραήλ.
Ο Μουμπάρακ αρνείται να ανοίξει τα σύνορα για να μην ξεφύγουν άτομα που το Ισραήλ θέλει να σκοτώσει.
Σε ανακοίνωσή της χθες Πέμπτη από τις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή Καμπάνια περιγράφει τη στάση του Μουμπάρακ σαν "μία πισώπλατη μαχαιριά στον Παλαιστινιακό λαό". Χρεώνει δε, στον πρόεδρο της Αιγύπτου μία πρωτοφανή συμμετοχή στην σφαγή.
Η Καμπάνια ζητά από τον Χόσνι Μουμπάρακ να αποσύρει τη θέση του αυτή και τον θεωρεί συνυπεύθυνο για τις ζωές εκατοντάδων αθώων τραυματιών που κινδυνεύουν άμεσα.

Read more...

"Στην ίδια μοίρα, θύματα και θύτες"

Η Χαμάς μέσω του εκπροσώπου της, Φαούζι Μπαρχούμ, άσκησε δριμύτατη κριτική στους διεθνείς μεσολαβητές για την επίτευξη εκεχειρίας στην Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας ότι βάζουν στην ίδια μοίρα τα θύματα που είναι οι Παλαιστίνιοι με τους θύτες που είναι οι Ισραηλινοί.
Η Χαμάς επισημαίνει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις και επικεντρώσει τις προσπάθειές της στο άνοιγμα των συνοριακών περασμάτων.

Read more...

Τρομοκρατικές επιθέσεις από τον Ισραηλινό στρατό


Η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ συνέχισε για έκτη διαδοχική ημέρα, αμείωτη την επίθεσή της στη Λωρίδα της Γάζας. Με την αυγή του νέου έτους 2009, άφησε τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιους νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 11 παιδιών και 9 γυναικών. Οι ιατρικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει στους 418 και των τραυματιών στους περίπου 2.100 μέχρι το τέλος της Πέμπτης, ενώ κατά προσέγγιση 250 άτομα από αυτούς είναι πολύ σοβαρά τραυματίες.
Και όμως παρ' όλ' αυτά, τα διεθνή ΜΜΕ, κατά έναν "παράξενο" λόγο, έχουν χαμηλώσει τους τόνους και έχουν υποβαθμίσει την διάσταση των δραματικών καταστάσεων που εξελίσσονται αμείωτα.
Χθες Πέμπτη επίσης μια πιο στοχοποιημένη βομβιστική επίθεση στο σπίτι ενός προεξέχοντος στελέχους της Χαμάς, τον άφησε νεκρό μαζί με 13 μέλη της οικογένειάς του που ζούσαν εκεί. Το κτήριο κατεδάφισαν 2 Ισραηλινά βλήματα την Πέμπτη το απόγευμα. Αυτές οι ενέργειες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κάπως αλλιώς εκτός από καθαρά τρομοκρατικές. Τα ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη συνέχισαν να επιτίθενται στα σπίτια και στην έδρα της παλαιστινιακής κυβέρνησης, όπου και έπληξαν μεταξύ άλλων το σπίτι του γνωστού ηγέτη της Χαμάς, Nizar Rayan, σκοτώνοντας αυτόν και την οικογένειά του. Και στις δύο περιπτώσεις η σιωπή των ΜΜΕ προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια, ότι δηλαδή το Ισραήλ είναι ένα κράτος - τρομοκράτης.
Για σήμερα Παρασκευή η Χαμάς έχει καλέσει όλους του Παλαιστίνιους σε μεγάλες μαζικές διαδηλώσεις σε όλες τις αυτόνομες περιοχές, καθώς μπαίνουμε στην έβδομη ημέρα τυφλών βομβαρδισμών.

Read more...

Τζίπι Λίβνι: Θα σταματήσουμε αν θέλουμε και όποτε θελήσουμε εμείς!

Σταθερή σύμμαχος της Ουάσινγκτον και παραδοσιακά φιλο-ισραηλινή, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η οποία αναλαμβάνει από 1ης Ιανουαρίου την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στηρίζει τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής και καθιστώντας ορατή την «απόσταση» από την απερχόμενη γαλλική προεδρία.

Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Τζίπι Λίβνι, η οποία συναντήθηκε με τον (εβραϊκής καταγωγής) Ν.Σαρκοζί στο Παρίσι, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της χώρας της απορρίπτει την εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας που πρότεινε η Γαλλία, προκειμένου να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών, η Τζίπι Λίβνι δήλωσε: «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα και άρα δεν υπάρχει ανάγκη για ανθρωπιστική εκεχειρία».
«Το Ισραήλ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια που καλύπτει μεγάλο εύρος στη Λωρίδα... και μάλιστα την αυξάνει από μέρα σε μέρα» προσθέτει η Λίβνι.
Η Τζ.Λίβνι δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ότι το Ισραήλ θα αποφασίσει σε μια δεδομένη στιγμή τον τερματισμό των στρατιωτικών του επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, εκτιμώντας πως η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή είναι «όπως πρέπει να είναι».
«Η απόφαση πως η (στρατιωτική επιχείρηση) πέτυχε τους στόχους της θα ληφθεί σύμφωνα με τις καθημερινές εκτιμήσεις μας», δήλωσε η Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών. «Θα πάρουμε την απόφασή μας τη δεδομένη στιγμή», υπογράμμισε.
Η Τζ.Λίβνι σε κανένα σημείο των δηλώσεών της δεν αναφέρθηκε σε μια ενδεχόμενη εκεχειρία. (Πηγή: ΔΟΛ, ΑΠΕ, Reuters)

Read more...